Hobby Hjælp Fører til Mindre Mobning i Skolerne

682

Medmindre man er hjemmeskolet, så har alle nok stødt på en bølle eller to i løbet af deres skoletid. Det må være noget der ligger i menneskets natur, siden det er så utroligt udbredt. Men bare fordi det er udbredt, og måske til en vis grad ”naturligt”, så betyder det ikke at vi skal acceptere det. Der er mange ting der er ”naturlige” som vi mennesker har formået at forbedre. Hvorfor skulle vi ikke arbejde aktivt på at nedsætte mængden af mobning i skolerne også?

Der har været mange forskellige forsøg på at gøre dette, og nogle har fungeret bedre end andre. Det jeg ønsker at dele med jer i denne artikel, er en tilgang som er både intuitiv og sjov. Det handler nemlig om, at hjælpe børnene i skolen med at få sjove og spændende hobbyer.

Alle der har en hobby ved, hvor meget glæde det bringer med sig i deres hverdag. Allerede når jeg finder mit golfudstyr frem og lægger det i bilen, begynder jeg at smile og glæde mig. Jeg har sommerfugle i maven, fuldstændigt som et lille barn der glæder sig til at pakke gaver op juleaften. Jeg blev introduceret til golf da jeg gik i folkeskole, og det har haft en enorm positiv indflydelse på mit liv lige siden.

At hjælpe de unge med at få en hobby er nemlig noget, der bekæmper mobning på flere fronter på én gang. Først og fremmest så er den typiske bølle en person, der føler sig fortabt og usikker. Der kan være mange grunde her til, og det kan ofte spores tilbage til livet de har derhjemme. Når man føler sig usikker, så kan man hurtigt fristes til at lange ud efter andre, for at få det bedre med sig selv. Det er en kortvarig løsning, men det føles bedre end at stå henne i hjørnet og føle sig værdiløs. Men når sådan en person får sig en hobby, så sker der en kæmpe forandring. Pludseligt har de noget at lave, der ikke involverer det at mobbe andre. De har en aktivitet der giver dem glæde, og udfordrer dem lige akkurat nok til, at de løbende kan blive bedre. Dette fører til en naturligt opbygning af selvtillid, og pludseligt forsvinder behovet for at mobbe andre.

En hobby er også sund for dem, der er ofre for mobningen. Man er nemlig langt mindre tilbøjelig til at lade sig påvirke af mobning hvis man har gode og sunde aktiviteter ved siden af skolen. Man har venskaber der ikke involverer bøllen, og man har selvsikkerheden omkring at være god til noget, fordi man har arbejdet på det over en længere periode.

Derfor bør vi aktivt hjælpe børnene i skolerne med at få en hobby, og engagere sig i den længe nok til, at den får disse positive effekter.