Sød Musik Der Styrker Parforholdet

2825

Har du nogensinde prøvet at gå rundt et eller andet sted i byen, og pludseligt hørt noget musik fra din barndom? Ikke bare genkender du musikken: du føler også pludselig nogle ting, som du ikke har følt rigtigt længe. Som om du et kort øjeblik sendes tilbage til barndommen. Det er et eksempel på de stærke associationer vores hjerne danner imellem det følelsesmæssige og så den musik vi hører. Musik er en slags nøgle til dele af vores hjerne, som normalt ikke er under vores kontrol.

Det er også noget forskere har testet på rotter. De spiller en særlig tone, og giver rotten stød. Efter et stykke tid reagerer rotten som om den har fået stød, hver gang tonen spilles – også selvom der ikke længere sendes rigtig strøm igennem. De negative følelser er altså blevet associeret med den særlige tone, og nu tager rottens hjerne en “genvej” når tonen høres, og følelsen sættes i gang indefra.

Du har sikkert også visse sange, du associerer med specifikke mennesker. De fleste har en sang eller to, der minder dem om deres eks-kæreste eller en god ven. Man kan blive meget emotionel, når man hører sådan en sang. Alle minderne og de associerede følelser vækkes med ét, og man kan blive helt fortabt i fortiden.

Det kan dog ogås bruges til at styrke dit nuværende forhold. Et forhold styrkes nemlig, hver gang de positive følelser gentages. Find derfor noget musik, som både du og din partner godt kan lide, men som I ikke har nogen eksisterende associationer med. Der er sikkert en eller andne genre, som I begge to godt kan lide. Nu kan I sammen finde en ny kunstner indenfor denne genre, som I kan begynde at lytte til. Men sæt kun musikken på, når I laver noget særligt romantisk sammen. En god middag eller en aften under stjernerne for eksempel. Sørg for at en masse gode minder kædes sammen med disse sange. Dette er jeres “romantiske playliste”.

I kan også have nogle sange der ikke er romantiske, men som kædes sammen med positive oplevelser. Alt fra lønforhøjelser og til chefens godkendelse af leasing af bmw firmabil. Dette er jeres “positive playliste”.

Efter et stykke tid, kan I begynde at høre disse sange i hverdagen. Det vil bringe de gode følelser ind i hverdagen, der ellers risikerer at blive grå og kedelig. Nu finder I så nogle nye kunstnere, og begynder at kæde stærke følelser sammen i nye playlister, som senere kan introduceres i hverdagen. På den måde udvandes magien aldrig helt, og I vil konstant kunne skabe en romantisk og positiv atmosfære i jeres forhold, der kun vil vokse sig stærkere og stærkere som tiden går. Det lyder måske for godt til at være sandt, men hvorfor ikke bare prøve det af? Det eneste det kræver er, at I lytter til god musik hele tiden!