Din Næste Autocamper Behøver Ikke Være Grim

Danskerne er generelt et ganske praktisk folkefærd: vi giver ikke meget for overtro, og træffer generelt beslutninger ud fra et nogenlunde rationelt grundlag. Der er dog selvfølgeligt en balance i os alle, imellem det praktiske og det æstetiske: hvis en smagløs beige smoothie, spist 3 gange om dagen, kunne dække alle dine fysiske behov, uden at koste særligt meget, og være både hurtig og nem at tilberede, så ville det rent praktisk give mening at leve af den. Men hvor mange af os, ville reelt have lyst til at give afkald på almindelig mad, til fordel for en kedelig smoothie? Når vi spiser, så er det ikke kun for at dække vores fysiske behov. Vi ønsker også at få en god smagsoplevelse, og gerne noget der varierer fra dag til dag. Der er altså et æstetisk element i maden, som vi også sætter stor pris på.

Det samme gør sig gældende når det kommer til biler. Det pragmatiske valg, hvis man er en familie der godt kan lide at tage på eventyr, har i mange år været at anskaffe sig en autocamper. Pludseligt er ens bil et hjem på hjul, og man har altid alt hvad man skal bruge lige ved hånden. Mange danskere ynder at tage på bilferie eller camping, så mange har et praktisk behov, som ville være dækket rigtigt godt af en autocamper. Alligevel har markedet for autocampere ikke været særligt stort: de har ganske enkelt ikke fanget danskernes interesse, selvom vi går rundt med de praktiske behov. Det skyldes i høj grad, at autocampere typisk ikke er særligt pæne. De ligner mest af alt, at man kørte for hurtigt i sin bil, med en campingvogn bagpå, ramte ind i en stor mur, og endte ud med en bil og en campingvogn der var klasket sammen til ét stort og underligt monster af et køretøj. Selvom vi er et praktisk folk, så sætter vi også pris på det æstetiske: og den traditionelle autocamper er alt andet end rar at kigge på.

Men din næste autocamper behøver ikke være grim! Det viser sig nemlig, at hvis man sætter en bilproducent med forstand på stil og luksus – Mercedes – på den opgave at designe en autocamper der er både praktisk og flot, så får man en Mercedes Marco Polo.

Marco Polo fra Mercedes ligner på ingen måde en autocamper. Den ligner bare de helt almindelige større biler, der måske har plads til 8 passagerer eller deromkring. Selv sammenlignet med andre større biler, så er den faktisk en flot bil: den skiller sig ud på den rigtige måde. Men hvad så med de praktiske elementer? Man kunne jo frygte, at Mercedes blot havde lavet en flot autocamper ved at gå på kompromis med de praktiske elementer. Men det har de så absolut ikke! Med et tryk på en knap hæves taget på Marco Polo’en, og en elegant sengeplads bliver afsløret. Køkkenet er veludstyret med alt fra køleskab til håndvask og kogeplader. For en gangs skyld, kan man få det hele: en praktisk og god autocamper, der er flot og giver en fantastisk helhedsoplevelse.