Vælg Din Underholdning Med Omhu

3007
Underholdning

Vi lever i en verden, hvor der er nemmere adgang til underholdning end nogensinde før. Vi render alle sammen rundt med en telefon i lommen, som knap nok kan kaldes for en telefon længere. Det at kunne ringe og sende SMS beskeder er nemlig så lille en procentdel af, hvad den bruges til nu om dage, at ordet “telefon” ikke rigtigt giver nogen mening. Det er nærmere en avanceret lomme computer med indbyggede telefon funktionaliteter. Vi kan altså begrave os i online artikler om et hvilket som helst emne, se timevis af videoer på Youtube, streame hele film og TV serier fra Netflix eller spille alle mulige spil.

Skulle vi på en eller anden måde komme til at kede os over mulighederne på telefonen, jamen så er der masser af andre kanaler til underholdning. Fjernsyn er i dag ikke bare apparater der kan modtage TV signaler og vise hvad der lige bliver sendt. Nej, i dag har fjernsynet også en indbygget computer, og de såkaldte Smart TV’s kan cirka det samme som telefonen kan – bare i større skala. Igen er der adgang til mere underholdning end noget menneske nogensinde ville kunne komme igennem.

Men udvalget stopper ikke her. Der er også dedikerede underholdnings maskiner som Xbox, Playstation og diverse konsoller fra Nintendo. Her kan der spilles spil, der bliver mere avancerede og store for hvert år der går. Og hvis man føler sig begrænset her, jamen så har de fleste en computer, som kan lidt af det hele.

Spørgsmålet er, om det er en god eller en dårlig ting, at vi har adgang til så meget underholdning. Den første indskydelse er jo umiddelbart, at det altid er godt med muligheder. Jo mere vi har at vælge imellem jo bedre, ikke sandt?

Problemet er imidlertid, at vi let kan blive paralyserede når vi har for mange muligheder. Når det virker for uoverskueligt at vælge, så ender vi typisk med at vælge noget der ikke er helt optimalt. Måske noget vi har hørt godt om fra andre, eller bare det første der dukker op på skærmen.

Det er der problemet ligger. For med uendeligt meget underholdning derude, er der også uendeligt meget skrammel man kan spilde sin tid på. Derfor bør du vælge din underholdning med omhu.

Forestil dig hvis der var ligeså mange forskellige typer biler derude, som der samlet findes klip på Youtube, film på Netflix, spil på Play Store og iStore og så videre. Vi snakker millionvis af forskellige muligheder. Hvad er chancen for, at du ender ud med en Renault Kadjar eller anden bil af høj kvalitet, hvis du bare vælger det første og bedste du ser? Nok ikke særligt stor!

Derfor er der behov for en systematisk tilgang til valg af underholdning. Spørg dig selv hvad du gerne vil have ud af din underholdning, og nægt at vælge noget, der ikke opfylder alle dine krav. Mulighederne er så mange, at der med sikkerhed findes noget derude, der giver dig alt det du leder efter.