Lidt Men Lækkert er Vejen frem i Boligen og i Haven

Når det kommer til at have en flot have, eller en flot bolig, så er der mange der tror de ved hvordan det skal gribes an. Der er dog stor forskel på, at tro man ved hvad man laver, og så rent faktisk at have godt styr på indretning og design. Du har nok selv oplevet at besøge diverse hjem, hvor hvert rum virkede som en underlig rodebutik og haven lignede noget der var løgn – og alligevel stod ejeren og viste det hele stolt frem. Det kan være svært at vide hvad man skal sige i sådan en situation.

Endnu mere akavet er det dog, at man ikke kan være helt sikker på, om man selv har gang i noget lignende. De tror jo selv at de har styr på indretningen – hvad hvis du bare er blind overfor dine egne fejl? Vi har derfor talt med nogen, der virkeligt ved hvad de laver, når det kommer til at indrette bolig og have. De har delt den vigtigste ting, som mange gør galt, og vi deler den her med dig.

Det der oftest går galt, når folk prøver at indrette tingene selv er, at de fylder for mange ting ind i rummet eller haven. Hvis man går rundt i IKEA eller en anden møbelbutik, så kan man let få øje på en helt masse lækre ting. Hver især stråler de og ser flotte ud, så de frister alle sammen. Vores intuition fortæller os, at jo flere flotte ting vi fylder ind i et rum, jo flottere bliver det. Så er der jo flere flotte ting at se på! Mange ved selvfølgeligt godt, at der også helst skal være en vis sammenhæng imellem de ting man vælger. Men at flere flotte, og sammenhængende ting, automatisk betyder et flottere rum, er faktisk også i sig selv en misforståelse.

Du får nemlig langt mere ud af at købe nogle , men virkeligt lækre ting, og så lade dem virkeligt stråle i rummet. Jo mindre der er til at konkurrere om sanserne, jo mere kan det virkeligt lækre møbel eller det flotte træ i haven gøre opmærksom på sig selv, og give os en glad følelse indeni.

Så i stedet for at fylde haven med roser og tyve forskellige andre flotte blomster, så brug pengene på et rigtigt flot og lækkert magnolia træ. Der er noget virkeligt majestætisk over magnolia, og når det står nogenlunde alene i haven, så gør det virkeligt indtryk.

Når du indretter stuen så er det samme koncept. Hav så få møbler som muligt, og så en louis poulsen lampe et centralt sted i rummet. Nu får man virkeligt øje på den, og rummet virker gennemført og minimalistisk på den helt rigtige måde.